Cheesekut Yummy-yummy

Resepi cheesekut. Nak try juga macam mana rasa cheeskut ni, nampak macam sedap je. Dah buat, memang sedap. Boleh cuba resepi di bawah. BAHAN-BAHAN – 250 gram cream cheese – 1/4 tin susu pekat manis – 20 keping biskut delixe cracker – ori flavour – […]
Continue reading…

 

Biskut Almond London

Resepi Almond London. Resepi yang ingin dikongsi pada kali ini, biskut Almond London, resepi popular untuk sambutan hari raya. Selamat Mencuba… BAHAN-BAHAN – 230 gram tepung Redrose – tepung gandum pun boleh – 250 gram mentega/majerin – 50 gram nestum – dikisar halus – 100 […]
Continue reading…

 

Tart Nenas Gulung

Resepi tart nenas gulung yang menjadi kegemaran ramai terutamanya pada hari lebaran. Gebunya mencair di mulut tambah menyelerakan.. Cuba ek!! BAHAN-BAHAN – 3 1/4 cawan tepung gandum – 1/2 cawan tepung jagung – 1 sudu besar tepung kastard – 250 gram butter – 2 sudu […]
Continue reading…